Over SPOT 035

SPOT 035 wordt een laagdrempelig platform dat mkb’ers helpt hun digitale strategie vorm te geven. Dit platform biedt voorlichting, helpt bij het opstellen van een digitaliseringsstrategie en begeleidt ondernemers in de stap naar realisatie en financiering. Denk bijvoorbeeld aan een ondernemer die door inzet van data beter kan voorspellen wat de vraag naar producten zal zijn en daardoor efficiënter kan inkopen. Of de ondernemer die meer wil halen uit online sales.

Via een online portaal kunnen ondernemers straks terecht bij SPOT 035 voor hulp bij digitalisering. Daarnaast is er de fysieke SPOT 035 ontmoetingsplek op het Media Park waar ondernemers toegang krijgen tot specialisten, adviseurs, andere mkb’ers, docenten en mbo- en hbo-studenten. De HvA heeft bij SPOT 035 de lead omdat zij veel ervaring heeft met het oplossen van digitale vraagstukken van bedrijven.

Gemeente Hilversum krijgt voor de komende drie jaar ruim 3,5 ton aan financiering voor SPOT 035. Dit project wordt in een nauwe samenwerking ontwikkeld door onder meer BedrijvenVereniging Hilversum, MBO College Hilversum, Media Perspectives, Regio Gooi en Vechtstreek en de Hogeschool van Amsterdam (HvA).